Till exempel vet du vad en Smart TV är? Vad gör hon? Vad är fördelen med att ha en sådan enhet hemma?

Det är med detta i åtanke att vi skrev detta kompletta innehåll om smarta TV-apparater. Lär dig hur det fungerar och hur du väljer din!
Vad är Smart TV?

Termen Smart TV, på engelska, betyder smart tv, på portugisiska.

Eftersom dessa dagar är smart motsvarar att vara ansluten, har smarta TV-apparater framkommit för att få ett koncept som förenar TV med internet.

Det vill säga med sådan utrustning kan du inte bara titta på programmeringen som erbjuds av kanalerna för öppen TV eller till och med de som du köpte på en betal – tv-plan, utan också titta på filmer, spela spel, följa sociala nätverk och använda många andra applikationer-allt utan att behöva använda en mobiltelefon, surfplatta eller dator.

vad är smart tv
Vad är skillnaden från en TV som inte är Smart?

Det finns några gemensamma punkter mellan digitala TV-apparater och smarta TV-apparater, till exempel high definition i bilderna som visas.

Huvudskillnaden är emellertid just denna utveckling för underhållning, vilket är anslutning och interaktivitet, det vill säga Internetanslutningen, vilka digitala TV-modeller inte presenterar.

Vissa smarta TV-modeller erbjuder fortfarande en webbläsare, till exempel Explorer, Chrome eller Firefox. Således blir din TV till en riktig dator, mobil eller surfplatta, vilket gör att du kan komma åt den webbplats du vill ha direkt på din TV.

En annan fördel med smarta TV-apparater är att de har möjlighet att ansluta andra enheter, antingen via HDMI och USB-kablar eller via Bluetooth och Wi-Fi. På så sätt kan du spegla innehållet på din mobila enhet för att titta på din TV-skärm.

Om du vill titta på kanalerna som inte ingår i den öppna TV: n, även med en Smart TV, måste du hyra ett paket som erbjuds av en operatör, vare sig det är SKY, Claro, Vivo, Hi eller NET.
Hur fungerar Smart TV?

Eftersom Smart TV använder internet för att ge den mest varierade tillgången till applikationer, sociala nätverk, bland annat, är det nödvändigt att ha en bredbandsplan i ditt hem för att njuta av dessa tjänster.

Så, om du redan har fast internet i ditt hem, finns det tre sätt att din smarta TV kan ansluta till internet för att se på nya filmer via Dreamfilms:

Smart TV med inbyggd Wi-Fi: modellerna i den här kategorin har redan en adapter som fångar Wi-Fi-signalen i ditt hem och öppnar internet. Detta är den mest praktiska typen av Smart TV, eftersom du inte behöver några ledningar för att dra nytta av anslutningen.

Å andra sidan är sådana modeller ofta dyrare; Smart TV med Wi-Fi klar: redan i denna typ av smart TV måste du tillhandahålla en adapter för att ta emot Wi-Fi-signalen, även kallad en dongle, som kan köpas om tillverkaren av din Smart TV inte ingår i lådan. Så, anslut bara detta tillbehör via en USB-port på din TV och det kommer redan att ha tillgång till internet; Smart TV med LAN-åtkomst: den här typen av Smart TV var den första som dök upp på marknaden. I det här fallet är tillgång till internet från en kabel som måste anslutas till din TV och modem.