Kanske det bästa runt kolla in alla tillbehör till reptiler du kan köpa på snorbilligt, den skäggiga draken gör ett otroligt husdjur för första gången reptilägare och Barn av så många skäl!

Först och främst tenderar de att vara otroligt sociala, lätta att hantera och vänliga. Faktum är att skäggiga drakar har varit kända för att korrekt njuta av sin tid ut ur tanken med sina ägare och kan ofta hittas somna krökt upp på toppen eller bredvid sina favoritmänniskor.

Skäggiga drakar tenderar att vara mycket vänliga och lättsam reptiler som blir mycket bekväma med sina ägare(er). Faktum är att vissa till och med njuter av utflykter som bilturer och kommer gärna rida på axlarna.

Om de hålls friska, bor skäggiga drakar vanligtvis någonstans från 8 till 12 år, med något mer på den sällsynta sidan. Detta är viktigt att tänka på för dem som förutser en barnskötare flyttar ut och gå på college inom den tidsramen som de flesta sovsalar kommer inte att tillåta husdjur.

Om ditt barn sannolikt kommer att leva i en sovsal någon gång medan du har den skäggiga draken och du inte vill ta över som vaktmästare, skulle jag rekommendera att överväga en annan reptil med en kortare livslängd.

Dessutom, om du föredrar mindre reptiler, den skäggiga draken är förmodligen inte idé för dig med tanke på att de kan växa upp till 24 inches lång, med mest genomsnitt runt 18 inches.

Skäggig Drake Tillväxt Diagram

Trots den ursprungliga kostnaden för att köpa rätt tankar (du måste börja små och sedan övergå till en större tank som barn växer upp) och ställa upp allt, skäggiga drakar över tiden visar sig vara mycket kostnadseffektiv.

Om du ger dem rätt inställning kan du förvänta dig att spendera någonstans från $50 till $300 i genomsnitt.

Återigen beror detta på vilken typ av affär du får på tanken eller om du vill gå ut och splurge på en riktigt stor, snygg.

Men när de är en vuxen/fullvuxen, kommer denna initiala investering att vara resten av sin livstid, spara undantaget för att ibland behöva byta ut baskinglökar (du kan använda billiga vita glödlampor) och UVB-lampor (vanligtvis $20 – $50).

Och när det gäller deras kost? Du kan vanligtvis förvänta dig att spendera någonstans från $ 25 till $ 60 på high end på mat per månad. Detta kommer att omfatta deras insekter, grönsaker, kalciumpulver och vitaminer.

Skäggig drake äta kalcium dammade matare

Nu kanske den största nackdelen (om jag är väldigt kräsen) om en skäggig drake är att de kan vara lite behövande när det gäller vårdnivå.

Medan du saknar en tillfällig måltid är inte för stor av en affär, behöver de äta dagligen och många kommer också att njuta av att komma ut ur sina tankar för daglig engagemang också.

Också, skäggiga drakar behöver mycket specifika temperatur-och ljusförhållanden och kan falla fruktansvärt sjuk om din tank inte är korrekt inställd.

De kan också drabbas av hälsoproblem som impaktion och metabolisk bensjukdom mycket lätt om du matar dem fel mat, inte erbjuder kosttillskott, eller deras belysning och temps är inte korrekta.

Men övergripande om du är villig att ta dig tid att göra dina läxor (som du bör göra innan du antar något husdjur!) och hosta upp en liten investering för rätt tank setup…

Skäggiga drakar är en underbar reptil husdjur som kan ge år av sällskap för någon familj eller reptil nybörjare.